Hát belevágtam én is, elkészítettem, lefotóztam… de majdnem az lett a címe, “Hogyan maradtam le egy valódi gasztroreggeliről, avagy az utolsó pillanatok, és az az átkozott végzet hogy semmi sem akar összejönni.”
Amikor elolvastam az újabb forduló kiírását a reggeliről Mammától, egy dolgot azonnal eldöntöttem. Az én elméleti és gyakorlati reggelim csakis édes lehet. Aztán egyből ezután eldőlt az is, hogy eper lesz a reggeliben.
Egy jó reggelihez szerintem kell egy kellemes könnyű piskóta, kell hozzá valami gyümölcs és jól jön valami kellemes fanyar joghurt is. Ezekből állt össze “Zsé májusi reggelije”. Az utolsó pillanatban persze, mert manapság mindennel az utolsó pillanatban végzek. A határidő utolsó perceiben délelőtt még illatos epreket mustráltam a piacon, délután vettem meg a krémes bio joghurtot, aztán öt örül gyorsan megsütöttem a világ legegyszerűbb muffinját Stahl Judit után szabadon, és végül nekiláttam. Közben kiderült, hogy a fényképezőgépemet nem tudom használni, így a telefonommal fotóztam, mondhatni az utolsó pillanatban. Azért összejött. Nem dicsekvésből, de a fotózás után a család rávetette magát a műre, és a legvisszafogottabb értékelés is valahogy úgy hangzott: “Hát ez isteni!” Mit is mondjak? Már megérte, pedig jócskán sötétedik egy reggelihez…
Joghurtos epres tortácska vaniliás muffinnal
Hozzávalók: – 20 dkg eper – 2 pohár natúr bio joghurt – 1 – 2 evőkanál porcukor, vagy 1 evőkanál méz – fél tasak zselain – 1 tasak piros színű tortazselé
Megtisztítjuk az epret, a legapróbbakból néhányat félbevágjunk. A többit botmixerrel összetörjük. Maradjanak benne nagyobb darabok is! Ezután hozzákeverem a joghurtot, és ízlésem szerint édesítem. Elkészítem előírás szerint a piros tortazselét. A kis szuflétálat kiöblítem vízzel, az alját kirakom a kis eprekkel, erre ujjnyi vastagon piros zselét öntök. Lehűtöm, a hűtőben dermesztem. Közben elkészítem a fél tasak fehér zselatint. Kicsit kihűtöm, majd belekeverem az epres joghurtba.Ha a piros zselé megdermedt, rámerem a jogurtot, és tovább hűtöm. A legjobb, ha egy egész éjszakát a hűtőben tölt, hiszen úgyis csak reggel lesz jelenése. Tálaláskor egy késsel óvatosan lazítsuk meg a szélét körben, majd borítsuk a tányérra. Muffinal és eperrel tálaljuk. Nagyon ünnepi reggeleken tejszínhabot is kanalazzunk mellé!
Bekapcsoltam a sütőt. A vajat és a cukrot habosra kevertem, hozzáadtam a vaníliát is. Majd egyenként belekevertem a két egész tojást, a sütőporos lisztet és végül lazítottam a tejjel. Szerintem a kókusz nagyon illik az eperhez, ezért most egy kevés kókusz reszeléket is tettem a muffinba. Kapszlikba kanalazva 20 perc alatt megsütöttem.
VKF 4.- Reggeli epres tortácska
2007 április 28. | Szerző: kov
Hát belevágtam én is, elkészítettem, lefotóztam… de majdnem az lett a címe, “Hogyan maradtam le egy valódi gasztroreggeliről, avagy az utolsó pillanatok, és az az átkozott végzet hogy semmi sem akar összejönni.”
Amikor elolvastam az újabb forduló kiírását a reggeliről Mammától, egy dolgot azonnal eldöntöttem. Az én elméleti és gyakorlati reggelim csakis édes lehet. Aztán egyből ezután eldőlt az is, hogy eper lesz a reggeliben.
Egy jó reggelihez szerintem kell egy kellemes könnyű piskóta, kell hozzá valami gyümölcs és jól jön valami kellemes fanyar joghurt is. Ezekből állt össze “Zsé májusi reggelije”. Az utolsó pillanatban persze, mert manapság mindennel az utolsó pillanatban végzek. A határidő utolsó perceiben délelőtt még illatos epreket mustráltam a piacon, délután vettem meg a krémes bio joghurtot, aztán öt örül gyorsan megsütöttem a világ legegyszerűbb muffinját Stahl Judit után szabadon, és végül nekiláttam. Közben kiderült, hogy a fényképezőgépemet nem tudom használni, így a telefonommal fotóztam, mondhatni az utolsó pillanatban. Azért összejött. Nem dicsekvésből, de a fotózás után a család rávetette magát a műre, és a legvisszafogottabb értékelés is valahogy úgy hangzott: “Hát ez isteni!” Mit is mondjak? Már megérte, pedig jócskán sötétedik egy reggelihez…
Hozzávalók:
– 20 dkg eper
– 2 pohár natúr bio joghurt
– 1 – 2 evőkanál porcukor, vagy 1 evőkanál méz
– fél tasak zselain
– 1 tasak piros színű tortazselé
Megtisztítjuk az epret, a legapróbbakból néhányat félbevágjunk. A többit botmixerrel összetörjük. Maradjanak benne nagyobb darabok is! Ezután hozzákeverem a joghurtot, és ízlésem szerint édesítem. Elkészítem előírás szerint a piros tortazselét. A kis szuflétálat kiöblítem vízzel, az alját kirakom a kis eprekkel, erre ujjnyi vastagon piros zselét öntök. Lehűtöm, a hűtőben dermesztem.
Közben elkészítem a fél tasak fehér zselatint. Kicsit kihűtöm, majd belekeverem az epres joghurtba.Ha a piros zselé megdermedt, rámerem a jogurtot, és tovább hűtöm. A legjobb, ha egy egész éjszakát a hűtőben tölt, hiszen úgyis csak reggel lesz jelenése.
Tálaláskor egy késsel óvatosan lazítsuk meg a szélét körben, majd borítsuk a tányérra. Muffinal és eperrel tálaljuk. Nagyon ünnepi reggeleken tejszínhabot is kanalazzunk mellé!
Vaníliás muffin Stahl Judit nyomán
Hozzávalók:
– 15 dkg puha vaj
– 15 dkg cukor
– 1/2 teáskanál vanília aroma
– 2 tojás
– 15 dkg liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 4 evőkanál tej
– 2 evőkanál kókuszreszelék
Bekapcsoltam a sütőt.
A vajat és a cukrot habosra kevertem, hozzáadtam a vaníliát is. Majd egyenként belekevertem a két egész tojást, a sütőporos lisztet és végül lazítottam a tejjel. Szerintem a kókusz nagyon illik az eperhez, ezért most egy kevés kókusz reszeléket is tettem a muffinba. Kapszlikba kanalazva 20 perc alatt megsütöttem.
Oldal ajánlása emailben
X