A világ egyik legfinomabb sajtos finomsága. A nem lehet abbahagyni fajtából. Amennyit legyártassz belőle, na annak pont a kétszerese sem lenne elég….
Úgyhogy legjobb dupla adaggal kezdeni. És ha majd elolvasod a recipét, rájössz, hogy pofon egyszerű a dolog és az egyszerűségében mégis milyen tökéletes. A legtöbb jó recept szerintem ilyen.
Na meg olyan, hogy legtöbbjük szájhagyomány útján terjed, különféle nevekem, különféle kommenttel. Az első receptem erről a sajtosról csak valami olyasmi volt, hogy “csajok ez egy isteni sajtos”. Aztán a következő már Judypearl kommentje, amikor is hosszú útra utazva ezt vitte magával. Most teszek hozzá én is. Nálunk karácsonykor jól esik az asztalra tenni valami sós rágcsálnivalót. Lényegében nem más, mint ünnepi csipsz!
50 dkg lisztet 25 dkg margarinnal elmorzsolsz. 1 mokkáskanál sütőport és 4 mokkáskanál sót keversz bele, majd összegyúrod 2 tojás sárgájával és 1 kispohár tejföllel. Szögletesre kinyújtod a tésztát és egyenletesen megkened 20 dkg reszelt sajt és 20 dkg margarin keverékével (ezt külön tálban fakanállal szoktam összekeverni – ha a sajtot nem találod elég sósnak, akkor tehetsz a keverékbe 1 mokkáskanál sót, de csak akkor, különben sós lesz!). Ha megkented, feltekered, mint a rétest, legalább egy órára hűtőbe teszed, majd ha kivetted, kb. 1 cm-es szeletekre vágod, az alját szezámmagba mártod, tepsibe rendezed és előmelegített sütőben megsütöd (kb. fél óra-40 perc, de úgyis látod, ha kész:))
Advent 2. – Vendégvárós sós isteni!
2006 december 8. | Szerző: kov
A világ egyik legfinomabb sajtos finomsága. A nem lehet abbahagyni fajtából. Amennyit legyártassz belőle, na annak pont a kétszerese sem lenne elég….
Úgyhogy legjobb dupla adaggal kezdeni. És ha majd elolvasod a recipét, rájössz, hogy pofon egyszerű a dolog és az egyszerűségében mégis milyen tökéletes. A legtöbb jó recept szerintem ilyen.
Na meg olyan, hogy legtöbbjük szájhagyomány útján terjed, különféle nevekem, különféle kommenttel. Az első receptem erről a sajtosról csak valami olyasmi volt, hogy “csajok ez egy isteni sajtos”. Aztán a következő már Judypearl kommentje, amikor is hosszú útra utazva ezt vitte magával. Most teszek hozzá én is. Nálunk karácsonykor jól esik az asztalra tenni valami sós rágcsálnivalót. Lényegében nem más, mint ünnepi csipsz!
Sajtos tekercs – Judyka Angliába utazó sajtosa (Judypearl)
50 dkg lisztet 25 dkg margarinnal elmorzsolsz. 1 mokkáskanál sütőport és 4 mokkáskanál sót keversz bele, majd összegyúrod 2 tojás sárgájával és 1 kispohár tejföllel. Szögletesre kinyújtod a tésztát és egyenletesen megkened 20 dkg reszelt sajt és 20 dkg margarin keverékével (ezt külön tálban fakanállal szoktam összekeverni – ha a sajtot nem találod elég sósnak, akkor tehetsz a keverékbe 1 mokkáskanál sót, de csak akkor, különben sós lesz!). Ha megkented, feltekered, mint a rétest, legalább egy órára hűtőbe teszed, majd ha kivetted, kb. 1 cm-es szeletekre vágod, az alját szezámmagba mártod, tepsibe rendezed és előmelegített sütőben megsütöd (kb. fél óra-40 perc, de úgyis látod, ha kész:))
Oldal ajánlása emailben
X