Tényleg kell hogy legyen abban valami, hogy némelyik pasinak van érzéke a főzéshez. És amelyiknek van, annak nagyon van. Legalábbis így tapasztaltam. Az úgy volt, hogy volt egy régi kedves receptem, a barackos pulyka. Többször megfőztem már, de ami miatt igazán szerettem, az a köret volt. Ugyanis ehhez készítettem először magam a burgonyakrokettet. Bevallom, addig úgy hittem, a burgonykrokett a mélyhűtőpultokban terem. Aztán amikor először ezerszer jobbat alkottam a mélyhűtött változatnál, na akkor megvilágosodtam. Azóta bánom is én a több munkát, inkább megcsinálom magam, mert mennyei. Gyorsan kezdjük is akkor ezzel:
Burgonykrokett jóféle
Egy kilónyi krumplit hajában jó puhára főzök (figyelni kell a zacskót, olyan krumplit kellene választani, amit főzésre ajánlanak!). Még melegen ügyesen meghámozom, aztán összetöröm, amennyire csak bírom, és hagyom, had hűljön. Amikor kihűlt, adok hozzá egy egész tojást, kb 3 evőkanálnyi lisztet, sót, kevés borsot (ha lehet fehéret, az megy hozzá), meg szerecsendiót őrölve. Jól összekeverem, az sem baj, ha gyúrogatom. Ezután egy kis tálba teszek ki zsemlemorzsát. Vizes kézzel kis nudlikat formázok, jól meghempergetem a zsemlemorzsába, aztán forró olajban megsütöm. Papírtörlőre szedem. Ügyelni kell arra, hogy megfelelő mennyiségű legyen a liszt, ha kevés, akkor a nudli könnyen széteshet az olajban, megszívja magát, aztán már nem is enné meg senki.. Egyébként pedig úgy felfalják, mint a pinty! Feltéve, ha a pintyek szeretik…
Tehát barackos pulykát terveztem, amikor jött Peti és segített, aztán gyorsan át is adtam neki a fakanalat. A következő menetben elkészítette a világ legfinomabb barackos pulykáját, curryvel megbolondítva. Ne mond, hogy nem csigázott fel!
Barackos currys pulyka
Hozzávalók: – 1 kg filézett pulykamell – 1 nagy doboz őszibarackkonzerv – 1 kis doboz főzőtejszín – curry – fokhagyma, só, bors – vaj és olivaolaj a sütéshez
A húst megmosom, kockára vágom, egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom az olivaolajat és a húst elkezdem sütni benne. Egy gerezd fokhagymát négy részre vágva hozzáadok és addig pirítom, amíg jól átsül minden kis kocka. Amikor készen van hozzákeverem a tejszínt, és adok hozzá egy kevés curryt. Ezután hozzákeverem a kis kockákra vágott őszibarackot is, egyet rottyantok rajta, és már olyan illat van a konyhában, hogy mindenki eszét vesztve szalad kezet mosni! De az ám!
Főzés pasival – barackos, currys pulyka
2006 november 29. | Szerző: kov
Tényleg kell hogy legyen abban valami, hogy némelyik pasinak van érzéke a főzéshez. És amelyiknek van, annak nagyon van. Legalábbis így tapasztaltam.
Barackos currys pulyka
Az úgy volt, hogy volt egy régi kedves receptem, a barackos pulyka. Többször megfőztem már, de ami miatt igazán szerettem, az a köret volt. Ugyanis ehhez készítettem először magam a burgonyakrokettet. Bevallom, addig úgy hittem, a burgonykrokett a mélyhűtőpultokban terem. Aztán amikor először ezerszer jobbat alkottam a mélyhűtött változatnál, na akkor megvilágosodtam. Azóta bánom is én a több munkát, inkább megcsinálom magam, mert mennyei. Gyorsan kezdjük is akkor ezzel:
Burgonykrokett jóféle
Egy kilónyi krumplit hajában jó puhára főzök (figyelni kell a zacskót, olyan krumplit kellene választani, amit főzésre ajánlanak!). Még melegen ügyesen meghámozom, aztán összetöröm, amennyire csak bírom, és hagyom, had hűljön. Amikor kihűlt, adok hozzá egy egész tojást, kb 3 evőkanálnyi lisztet, sót, kevés borsot (ha lehet fehéret, az megy hozzá), meg szerecsendiót őrölve. Jól összekeverem, az sem baj, ha gyúrogatom. Ezután egy kis tálba teszek ki zsemlemorzsát. Vizes kézzel kis nudlikat formázok, jól meghempergetem a zsemlemorzsába, aztán forró olajban megsütöm. Papírtörlőre szedem. Ügyelni kell arra, hogy megfelelő mennyiségű legyen a liszt, ha kevés, akkor a nudli könnyen széteshet az olajban, megszívja magát, aztán már nem is enné meg senki.. Egyébként pedig úgy felfalják, mint a pinty! Feltéve, ha a pintyek szeretik…
Tehát barackos pulykát terveztem, amikor jött Peti és segített, aztán gyorsan át is adtam neki a fakanalat. A következő menetben elkészítette a világ legfinomabb barackos pulykáját, curryvel megbolondítva. Ne mond, hogy nem csigázott fel!
Hozzávalók:
– 1 kg filézett pulykamell
– 1 nagy doboz őszibarackkonzerv
– 1 kis doboz főzőtejszín
– curry
– fokhagyma, só, bors
– vaj és olivaolaj a sütéshez
A húst megmosom, kockára vágom, egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom az olivaolajat és a húst elkezdem sütni benne. Egy gerezd fokhagymát négy részre vágva hozzáadok és addig pirítom, amíg jól átsül minden kis kocka. Amikor készen van hozzákeverem a tejszínt, és adok hozzá egy kevés curryt. Ezután hozzákeverem a kis kockákra vágott őszibarackot is, egyet rottyantok rajta, és már olyan illat van a konyhában, hogy mindenki eszét vesztve szalad kezet mosni! De az ám!
Oldal ajánlása emailben
X