Legyen édes, legyen finom, legyen élvezetes, legyen öröm és legyen humor is. Bár utóbbiból nem sok van egy muffinban, de talán így is érthető miért pont ezzel a sütivel köszöntöm a 2007-es esztendőt. Merthogy legyen ez a köszöntés, mindenkinek ilyen jó évet! A csokitorta jó, de nem elég, nem elég jó. Viszont a Sacher!!!A választásomba persze biztosan közrejátszik az is, hogy nagy barátja vagyok Bécsnek és talán Bécs is barátjának tart, hiszen csak szép arcát mutatta eddig. Szóval a Sacher, az a legtutibb csokis íz, így aztán újév első melankólikus délutánján ugyan mi lehetne az egyetlen ami jó kedvre, és pláne optimizmusra hangol? Egy remekbe szabott Sacher muffin az! Stahl Judit csokis videós receptjei közül az egyik kedvencem ez. A valódi csoki és a baracklekvár frivol elegye meghozta a kedvemet az előttünk álló borongós januárhoz is!
A sütőt bekapcsoltam, aztán a kis vízforralómba vizet tettem fel, a tetején apró fémtálkával, abba tettem a vajat, és a darabokra tört csokit. Hagytam hogy olvadozzanak, keveregjenek. Közben a két tojást a cukorral jó habosra kevertem (szinte fehéredésig ám!). Ehhez a kicsit kihűtött vajas csokit, és a lekvárt fakanállal kevertem hozzá. Egy másik tálba kimértem a lisztet, hozzászórtam a sütőport, elkevertem, majd ezt is a csokis keverékhez lapátoltam. Én papirkapszlis muffinos vagyok, a mosogatás miatt, úgyhogy elosztogattam kanállal a papírkapszlis mélyedésekbe a masszát, majd 25 perc alatt – tűpróbáig – finomra sütöttem. Ahogy “nmaris” mondaná: az eminensek rakhatnak rá mázat is, ami áll 3 evőkanál lekvárból, 10 dkg étcsokiból, 2 dkg vajból, 5 dkg fehércsokiból és 1 evőkanál tejszínből. Az utóbbi kettő a díszítés, az előzőket gőz fölött olvasztva keverem össze, majd megkenem a muffinok tetejét. Az olvasztott fehércsokis tejszínnel pedig elegáns császárvárosi “tüchtig” csíkokkal díszíthetem. Ha eminens lennék…
Boldog új évet! – Sacher muffin
2007 január 1. | Szerző: kov
Legyen édes, legyen finom, legyen élvezetes, legyen öröm és legyen humor is. Bár utóbbiból nem sok van egy muffinban, de talán így is érthető miért pont ezzel a sütivel köszöntöm a 2007-es esztendőt. Merthogy legyen ez a köszöntés, mindenkinek ilyen jó évet!
A csokitorta jó, de nem elég, nem elég jó. Viszont a Sacher!!!A választásomba persze biztosan közrejátszik az is, hogy nagy barátja vagyok Bécsnek és talán Bécs is barátjának tart, hiszen csak szép arcát mutatta eddig. Szóval a Sacher, az a legtutibb csokis íz, így aztán újév első melankólikus délutánján ugyan mi lehetne az egyetlen ami jó kedvre, és pláne optimizmusra hangol? Egy remekbe szabott Sacher muffin az!
Stahl Judit csokis videós receptjei közül az egyik kedvencem ez. A valódi csoki és a baracklekvár frivol elegye meghozta a kedvemet az előttünk álló borongós januárhoz is!
Hozzávalók:
– 10 dkg étcsoki
– 10 dkg vaj (teavaj)
– 15 dkg liszt
– 1 teáskanál sütőpor
– 2 egész tojás
– 15 dkg cukor
– 10 dkg baracklekvár
A sütőt bekapcsoltam, aztán a kis vízforralómba vizet tettem fel, a tetején apró fémtálkával, abba tettem a vajat, és a darabokra tört csokit. Hagytam hogy olvadozzanak, keveregjenek.
Közben a két tojást a cukorral jó habosra kevertem (szinte fehéredésig ám!). Ehhez a kicsit kihűtött vajas csokit, és a lekvárt fakanállal kevertem hozzá.
Egy másik tálba kimértem a lisztet, hozzászórtam a sütőport, elkevertem, majd ezt is a csokis keverékhez lapátoltam.
Én papirkapszlis muffinos vagyok, a mosogatás miatt, úgyhogy elosztogattam kanállal a papírkapszlis mélyedésekbe a masszát, majd 25 perc alatt – tűpróbáig – finomra sütöttem.
Ahogy “nmaris” mondaná: az eminensek rakhatnak rá mázat is, ami áll 3 evőkanál lekvárból, 10 dkg étcsokiból, 2 dkg vajból, 5 dkg fehércsokiból és 1 evőkanál tejszínből. Az utóbbi kettő a díszítés, az előzőket gőz fölött olvasztva keverem össze, majd megkenem a muffinok tetejét. Az olvasztott fehércsokis tejszínnel pedig elegáns császárvárosi “tüchtig” csíkokkal díszíthetem. Ha eminens lennék…
Oldal ajánlása emailben
X