Közeleg a torkos csütörtök, no meg a hamvazó szerda, és a húshagyó keddről ne is beszéljünk! Szóval éppen idejében, még itt a farsang farkán csak megsütöttem azt az egérkét, amire már olyan régóta vágytam. Mondhatni sikert arattam vele.
A dolgot azonban hosszas kutatómunka előzte meg, többféle egérke receptet is találtam. Azt is megtanultam, hogy a tésztát úgy nevezik, hogy “égetett tészta”, merthogy nem gyúrjuk, meg keverjük, hanem főzzük. Hogy akkor miért égetett? Hát azért….
A sok receptvariációból végül egy jó sok tojásos változatot választottam. Odáig nem is volt baj, míg a lisztet és a tejet összekavarintottam, de utána ez a könnyed mondat, hogy “dolgozzuk bele egyenként a tojásokat”! Szóval ez nem annyira egyszerű ám. Éppen elég meló volt a hat tojást ügyesen beledolgozni, de megérte a fáradságot. Ettől a momentumtól kezdve ugyanis nem volt semmi komplikáció és igazán finom ki segérkéket sütögettem…
Egérke Hozzávalók: – 1/2 liter tej – 1/2 liter rétesliszt (igen literben mérd ki!) – 2-3 evőkanál cukor – 6 egész tojás – porcukor, fahéj, kakaópor, lekvár az ízesítéshez – olaj a sütéshez
A cukrot keverd el a tejben (én 2 kanállal tettem csak), majd forrald fel a tejet! Csorgasd hozzá a lisztet, állandó keverés közben. Ha kézi habverővel dolgozol, talán könnyebb csomómentes tésztát kapnod. vedd le a tűzről és egyenként add hozzá a tojásokat, jól dolgozd el a tésztát, legjobb, ha fakanállal dolgozol. Olajba mártott kanállal szaggasd forró olajba, szedd papírtörlőre, majd szórd meg porcukorral. Ízesített porcukrot, levárt kínálj hozzá! Langyosan a legfinomabb!
Megjegyzés: – Anyukám szokott bele mazsolát is keverni.
Farsang farkán – Na végre egérke!
2007 február 19. | Szerző: kov
Közeleg a torkos csütörtök, no meg a hamvazó szerda, és a húshagyó keddről ne is beszéljünk! Szóval éppen idejében, még itt a farsang farkán csak megsütöttem azt az egérkét, amire már olyan régóta vágytam. Mondhatni sikert arattam vele.
A dolgot azonban hosszas kutatómunka előzte meg, többféle egérke receptet is találtam. Azt is megtanultam, hogy a tésztát úgy nevezik, hogy “égetett tészta”, merthogy nem gyúrjuk, meg keverjük, hanem főzzük. Hogy akkor miért égetett? Hát azért….
A sok receptvariációból végül egy jó sok tojásos változatot választottam. Odáig nem is volt baj, míg a lisztet és a tejet összekavarintottam, de utána ez a könnyed mondat, hogy “dolgozzuk bele egyenként a tojásokat”! Szóval ez nem annyira egyszerű ám. Éppen elég meló volt a hat tojást ügyesen beledolgozni, de megérte a fáradságot. Ettől a momentumtól kezdve ugyanis nem volt semmi komplikáció és igazán finom ki segérkéket sütögettem…
Hozzávalók:
– 1/2 liter tej
– 1/2 liter rétesliszt (igen literben mérd ki!)
– 2-3 evőkanál cukor
– 6 egész tojás
– porcukor, fahéj, kakaópor, lekvár az ízesítéshez
– olaj a sütéshez
A cukrot keverd el a tejben (én 2 kanállal tettem csak), majd forrald fel a tejet! Csorgasd hozzá a lisztet, állandó keverés közben. Ha kézi habverővel dolgozol, talán könnyebb csomómentes tésztát kapnod. vedd le a tűzről és egyenként add hozzá a tojásokat, jól dolgozd el a tésztát, legjobb, ha fakanállal dolgozol.
Olajba mártott kanállal szaggasd forró olajba, szedd papírtörlőre, majd szórd meg porcukorral. Ízesített porcukrot, levárt kínálj hozzá! Langyosan a legfinomabb!
Megjegyzés:
– Anyukám szokott bele mazsolát is keverni.
Oldal ajánlása emailben
X