Ananász a “bolond” rizshez és csirkemell kedvemre
2006 október 2. | Szerző: kov |
Szombaton reggel ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy megvásároljak egy szép kis buci ananászt. Bennem van áhitat a gyümölccsel szemben, hiszen sokáig csak képről láttam egészben….
Gyerekkoromban a banánt nem ismertem, már majdnem felnőtt voltam, amikor először kóstoltam: őszintén nem estem hanyatt tőle. Aztán beleszerettem. Turmixban szerintem verhetetlen. Ja és a banánkenyérben is!
Az ananászt azt hiszem még egy egykoron a Nyugat-Németországnak nevezett országban járva láttam. De akkoriban annyi mindentől leesett az állam, hogy az egész ananász már csak ráadás volt…
Most már hozzászoktam, hogy a Match-ban egyből a szilva mellett ott heverészik, szomszédságában néhány karambolával(utóbbit csak koktélban kóstoltam, úgy eléggé meggyőző..)
Szóval ananászt vettem, és erről egy régi-régi recept jutott eszembe, amit mindig konzerv ananásszal készítettem, és sokáig vezette nálunk a sikerlistát. Egy egyszerű csirkés kaja, aminek a lelkét a Worchester szósz adja. Azt hiszem már bevallottam a W. az, amit általában mindenbe teszek, amiről úgy érzem, illik hozzá… Ehhez viszont direkte ez kell!
Csirkemell kedvemre
Hozzávalók:
– 2 db filézett csirkemell
– só, bors
– Wochester szósz
– liszt
– olaj a sütéshez
– ananász és rizs
A csirkemellet csíkokra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, meglocsoljuk W. szósszal és lefedve legalább 1 óra hosszat a hűtőben tardigáljuk. Mikor már jól összeérett, előkapjuk, egyesével lisztbe hempergetjük és forró olajon igen nagyon hirtelen kisütjük. (Papírtörlőre szedjük, stb. )
Ehhez mi mindig valamilyen “bolond” rizst eszünk, lényeg, hogy édeskés íz legyen benne (ananász, mazsola, aszalt sárgabarck és őszibarcak kompót,eddig ezekkel próbáltuk, mindegyik kiváló!)
Kommentek