Annyira egyszerű – Túrós rétes máshogy
2007 július 4. | Szerző: kov |
Valóban annyira egyszerű, hogy szégyen, hogy nem én találtam ki a nagy eszemmel. De nem én találtam ki. A recept a legügyesebb receptes oldalról való, viszont kicsit áthangszereltem és még így utólag is akad tapasztalatom vele kapcsolatban
Szóval az a lényeg, hogy nem tekerjük a rétest, hanem úgy bánunk vele, mint a krémessel, ami önmagában is nagyon jó. De most nem krémest csinálunk!
Ez nem az, még csak nem is olyan, de képet muszáj tenni…
Túrós rétes másképpen
Hozzávalók:
– 50 dkg tehéntúró
– egy citrom leve
– vaniliás cukor egy tasak
– mazsola ízlés szerint
– 3 egész tojás
– 10 dkg vaj
– cukor ízlés szerint
– gyümölcs, mondjuk őszibarack darabokra vágva
– egy csomag (8 lapos) réteslap
A túrót összekeverem a cukorral, a tojások sárgájával, hozzáadom a citromhéjat, a vaniliás cukrot és óvatosan hozzákeverem a tojások felvert fehérjét is, dúsíthatom mazsolával és adhatok hozzá apróra vágott barackot is.
A réteslapokat ollóval a tepsi méretére szabom (én kisebb tepsit használtam, tehát azt a közepeset, szépen körbevágtam a lapokat, a felekből pedig egészeket csináltam, amikor felhasználtam. A tepsi alját kivajaztam, majd a vajat felolvasztottam, lefektettem egy réteslapot, bekentem olvasztott vajjal, rá a következő lap, azt is bevajaztam, így, egészen legalább 4-6 lapig.
Erre rásimítottam a túrós tölteléket.
A tetejére a maradék lapokat ugyanúgy, ahogy az alján.
Rózsaszínűre sütjük előmelegített sütőben. Vigyázni kell, az alja nehezen sül, a teteje odakaphat, úgyhogy érdemes lefedni.
Porcukorral megszórva tálaljuk és igyekszünk idejében a tál közelébe jutni, hogy ehessünk is belőle!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: