Hagyományos húsvétos – Tojástekercs Böbe módra
2007 április 6. | Szerző: kov |
Azért van néhány dolog, ami hagyományosan bevonult az én konyhámba is. Húsvétkor például két ételt biztosan legyártok. Az egyik a tojástekercs, amásik pedig egy sonkás aszpikos finomság. Utóbbi eléggé bonyolult, viszont roppant látványos valami. Kell bele fehér bor, konyak, zselatin, sonka, tojás, zöldség szóval tömör gyönyör. De meg kell mondjam nagyon nagy vendégségnek kell jönnie, hogy idén rávegyem magam. És a nagy vendégség nem közeleg…
De a tojástekercs arcpirítóan egyszerű és nagyszerű étel. Benne vannak a húsvéti rekvizítumok, úgymint sonka és tojás, egyszerűen elékszül, és nagyon finom. Szerintem a kihagyhatatlan kategória.
Azt viszont semmiképpen ne kérdezd, hogy ki a csuda az a Böbe. A recept ugyanis egy ősrégi újságból való, egy olvasó küldte be, biztosan ő Böbe. Úgyhogy így vonul be az örökkévalóságba.Tojástekercs Böbe módra
Hozzávalók:
– 20 dkg reszelt trappista sajt
– 8 egész tojás
– 1 csokor petrezselyemzöld
– 1 evőkanál liszt
– 1,5 dl tejföl
– 20 dkg gépsonka
– 2 evőkanál olaj
– só
– alufólia
Egy tepsit – kis peremes széle legyen! – kibélelünk alufóliával. Beolajozzuk, majd a sütőt 220 fokra melegítve felforrósítjuk. Ezalatt a felvert tojásokhoz hozzáadjuk a lisztet a tejfölt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, valamint ízlés szerint a sót. Sima masszává keverjük. Majd a felforríósított alufóliára öntjük és 10-12 percre betesszük a sütőbe.
A megsült tésztát az alufóliával együtt kivesszük a sütőből, beterítjük sonkaszeletekkel, rászórjuk a reszelt sajtot, majd az alufólia segítségével feltekerjük.
Legalább fél napra tegyük hűtőbe, vékonyan szeletelve salátákkal kínáljuk. De önmagában is eteti magát…
Boldog, vidám húsvétot!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: