Csirkemell nagyon is kedvemre
2007 április 19. | Szerző: kov |
Az Aranysárkányról azért kellett írnom itt alant, hogy leírhassam az Aranysárkány ihlette ebédet is. Már teljesen kezdek olyan lenni, mint a nagyok ! Vagyis már alkotok, igaz még túl nagy hibát nem véthetek az alkotás során, mert úgy csinálom, de már magamtól rakom össze a mit és hogyan fogok ebből az alapanyagból olyan kaját rittyenteni.Voltak tehát ezek a korábban felsorolt gyümölccsel őrjített szárnyasos élményeim. Muszáj volt, hogy megalkossam tehát a házi változatot! Pazarul sikerült.
Először is végig kellett gondolni, hogy egy gyümölcsraguba mit szeretnék viszont látni a tányéromon. Azt is el kellett döntenem, hogy mit nem, és ami ehhez képest lett, abból le kellett vonnom a tanulságokat. Úgyhogy legközelebb talán a tökélyre hajtok.
Lássuk tehát a gyümölcsök közé a következőket válogattam: alma, körte kockára vágva, szőlő, mandarin gerezdezve, narancs karikákra cikkelyezve és héjastul.
Kevés olajon egy kanál kristálycukrot pirítottam, arra dobtam rá az előkészített gyümiket. De butus voltam, mert az lett a vége, hogy az alma és a körte szinte eltűntek, mert hiszen szétfőttek, ellenben a narancs és a mandarin tartotta magát, a szőlő meg eljutott a pont jó állapotba. De nem csüggedtem, egy löttyintésnyi bort is öntöttem hozzá, és szépen megpároltam fahéj és őrölt szegfűszeg, valamint egy kevés őrölt gyömbér társaságában. Isteni illatokkal telt meg a konyhám!
A csirkemellet a szokásos olajos, mustáros pácba fektettem éjszakára, ehhez most egy kevés ketchup-ot is adtam. Aztán a négyszögletes grillezősömön szépen megsütögettem őket. Mindehhez készítettem krokettet, ahogy azt már korábban bevallottam.
Mondhatom mennyei lett a dolog. És a desszert! A recept egyenesen Pozsonyból érkezett, a régi szép idők ígéretével…. De erről majd legközelebb!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: