Advent 1. – Gesztenyés alagút
2006 december 4. | Szerző: kov |
Ha már kérték, és nekem is hiányzik, sőt advent van, akkor muszáj ezzel kezdenem. Ugyanis ennél egyszerűbb gesztenyés káprázatot télvíz idejére nem is ismerek!
Kifejezetten rokonkápráztatásra készítettem el először ezt a sütit. Karácsony volt, jöttek a párom szülei, meg mindenki, hát valami extrát oda kellett raknom. Oda is raktam!
Amióta idejárok az nlc-re a fórumba, azóta a recepteket lemásolom, kinyomtatom és lefűzöm. Ha valamit keresek, akkor csak arra emlékezem, hogy kb. mikor gyűjtöttem le, és ehhez képest nyitom a sárga, a fekete, a piros, a zöld, vagy a kék lefűzőmet. Na de ott aztán káosz van. Sokszor ígérem magamnak, hogy egyszer regisztrálom, mi hol van, és akkor pikk-pakk meglelek mindent egyszerre. Így is, csak így sokszorra sikerül. Most azonban nem. A Gesztenyés alagút a legelső receptek egyike volt, amit innen tanultam. Tehát a sárga könyvemben van, egyből a lencsefőzelékes lap után. Íme:
Gesztenyés alagút
30 dkg háztartási kekszet ledarálsz, összekevered 2 teáskanál kakaóporral, egy maréknyi geszetenyemasszával és annyi frissen főzött kávét adsz hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Cukrot ne tegyél hozzá, mert nagyon édes lesz (kivéve, ha úgy szereted).Kinyújtod egy fólián és fóliával együtt egy őzgerincformába igazgatod (én tapasztani szoktam egyből a fóliával bélelt őzgerincbe. Szépen ellapogatod a kiskezeddel.)Pont akkora legyen, mint az őzgerinc és ha van kedved, meg a masszából is marad, még egy tetejét is hagyhatsz neki!
A töltelékhez habosra keversz 25 dkg vajat (nagyon habosra!) két felolvasztott gesztenyepürével, adsz hozzá rumot ízlés szerint. Ezt belemered az őzgerincbe, ha akarod befeded és berakod a hűtőbe. Jól lehűtöd. (A recept itt most azt javasolja, hogy ha jól megdermedt, borítsd ki a formából és vond be étcsokival. Én ezt sohasem csináltam még, de lehet hogy meg fogom próbálni idén!!) JA igen és még annyi, hogy ha van időd, a gesztenyekrémet elfelezheted, az egyik felébe keverj kakaót, a világosabb részt töltsd be először félkör alakúra, hűtsd le és utána a közepére a csokiszínűt!
Finom és nagyon mutatós!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Biztos nagyon FINOM !!!!
köszi a mandulás receptet.
Ezt a gesztenyés receptet kipróbálom! Nagyon finom lehet!
Akit még megkináltam a gesztenyés alagut nevü nagyon finom süteményből azok máris a receptjét kérték.
További ilyen könnyü és finom receptet szeretnénk. Köszönettel: Kornélia
igaz, hogy nincs karácsony , de van a mélyhűtőbe gesztenyém megpróbálom. Még él bennem a leánykoromba evett gesztenyés alagut, biztos ez is nagyon finom.
Nagyon finom, már ettem!
Én is már ettem:KIRÁLY!
Elkészítem az biztos!