Advent 1. – Gesztenyés alagút

2006 december 4. | Szerző: |

Ha már kérték, és nekem is hiányzik, sőt advent van, akkor muszáj ezzel kezdenem. Ugyanis ennél egyszerűbb gesztenyés káprázatot télvíz idejére nem is ismerek!


Kifejezetten rokonkápráztatásra készítettem el először ezt a sütit. Karácsony volt, jöttek a párom szülei, meg mindenki, hát valami extrát oda kellett raknom. Oda is raktam!
Amióta idejárok az nlc-re a fórumba, azóta a recepteket lemásolom, kinyomtatom és lefűzöm. Ha valamit keresek, akkor csak arra emlékezem, hogy kb. mikor gyűjtöttem le, és ehhez képest nyitom a sárga, a fekete, a piros, a zöld, vagy a kék lefűzőmet. Na de ott aztán káosz van. Sokszor ígérem magamnak, hogy egyszer regisztrálom, mi hol van, és akkor pikk-pakk meglelek mindent egyszerre. Így is, csak így sokszorra sikerül. Most azonban nem. A Gesztenyés alagút a legelső receptek egyike volt, amit innen tanultam. Tehát a sárga könyvemben van, egyből a lencsefőzelékes lap után. Íme:


Gesztenyés alagút
30 dkg háztartási kekszet ledarálsz, összekevered 2 teáskanál kakaóporral, egy maréknyi geszetenyemasszával és annyi frissen főzött kávét adsz hozzá, hogy könnyen formázható legyen. Cukrot ne tegyél hozzá, mert nagyon édes lesz (kivéve, ha úgy szereted).Kinyújtod egy fólián és fóliával együtt egy őzgerincformába igazgatod (én tapasztani szoktam egyből a fóliával bélelt őzgerincbe. Szépen ellapogatod a kiskezeddel.)Pont akkora legyen, mint az őzgerinc és ha van kedved, meg a masszából is marad, még egy tetejét is hagyhatsz neki!
A töltelékhez habosra keversz 25 dkg vajat (nagyon habosra!) két felolvasztott gesztenyepürével, adsz hozzá rumot ízlés szerint. Ezt belemered az őzgerincbe, ha akarod befeded és berakod a hűtőbe. Jól lehűtöd. (A recept itt most azt javasolja, hogy ha jól megdermedt, borítsd ki a formából és vond be étcsokival. Én ezt sohasem csináltam még, de lehet hogy meg fogom próbálni idén!!) JA igen és még annyi, hogy ha van időd, a gesztenyekrémet elfelezheted, az egyik felébe keverj kakaót, a világosabb részt töltsd be először félkör alakúra, hűtsd le és utána a közepére a csokiszínűt!
Finom és nagyon mutatós! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Varga Juli says:

    Biztos nagyon FINOM !!!!

  2. manyecska012 says:

    köszi a mandulás receptet.

  3. Bea says:

    Ezt a gesztenyés receptet kipróbálom! Nagyon finom lehet!

  4. Batta Kálmánné says:

    Akit még megkináltam a gesztenyés alagut nevü nagyon finom süteményből azok máris a receptjét kérték.
    További ilyen könnyü és finom receptet szeretnénk. Köszönettel: Kornélia

  5. gyigyike says:

    igaz, hogy nincs karácsony , de van a mélyhűtőbe gesztenyém megpróbálom. Még él bennem a leánykoromba evett gesztenyés alagut, biztos ez is nagyon finom.

  6. Alekszandra says:

    Nagyon finom, már ettem!

  7. Beja says:

    Én is már ettem:KIRÁLY!

  8. Bözsi néni says:

    Elkészítem az biztos!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Csak semmi brokkoli…

... és articsóka sem. Egy régi gasztroblog ugyanúgy mint régen, csak közben eltelt néhány év... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!