Barátnőim levesei
2006 július 18. | Szerző: kov |
Kispál rajongásom az együttes munkásságának korai szakaszát öleli fel. Ezért is ismerem a jól idézhető sort: “…levesek készülnek porból…” és persze “…Márta vár… tavaly is…”
Na most azt sem titkolom, hogy levesek nálam porból tudnak legjobban készülni, merthogy levesekben nagyon nem vagyok jó. Viszont van kedvencem és vannak barátnőim. És ez a dolog tud működni. Hidd el!
Két barátnőm, Éva és Éva. Utóbbi legyen, ahogy szólítani szoktam: Évus. Mindegyiktől kaptam egy-egy levesrecipét. És bevallom, egyiket sem gyártottam le, de megosztom veled, mert az én barátnőimben bárki vakon megbízhat. Ezt én mondom…
Paradicsomleves Évától
Fokhagymanyomón átnyomunk 2-3 gerezd fokhagymát de lehet többet is. Olajon megfuttatni míg illatos nem lesz, hozzáönteni 1 doboz (500g) paradicsompürét 2 dl vizet. Sózni, borsozni, bazsalikom, oreganó, egyszer forralni majd jöhet a kb 1,5-2 dl tejszín , megint összeforraljuk és már kész is van. Tálaláskor szórhatunk rá parmezánsajtot, és frissen aprított bazsalikomot vagy sajtospiritóst. De lehet mindkettővel.
Brokkoli krémleves – nagyon egyszerűen Évustól
Hozzávalók (kb 2-3 személyre) :
– kb 80 dkg brokkoli
– tengeri só (ha nincs, az asztali is kiváló)
– francia kenyér
– ha van, akkor juh vagy kecskesajt, de lehet variálni akármilyennel
Felteszünk egy nagy fazék vizet főni, és amikor forrni kezd, teszünk bele 2-3 teáskanál sót. Egyből ezután beletesszük a brokkolit, és kb. 7-8 percig főzzük. Aztán leöntjük a vizet a brokkoliról, csak annyit hagyunk meg, hogy épp ellepje a zöldséget. Kézi turmixszal jól összeturmixoljuk, és megkóstoljuk. Ha kell, akkor még egy kis sót, esetleg vegetát tehetünk bele.
A levesestálba teszük egy karika juh-, vagy kecskesajtot, és lassan felöntjük a forró brokkolikrémmel. Egy párszor összekeverjük, és amikor a sajt olvadni kezd, mi és kezdhetünk kanalazni. Francia kenyérrel (vagy frissen sütött cipóval) ISZTENI.
Hogy nincs annyira levesszezon? Nem baj, szerintem gyűjtsd le a két receptet, nagyon jól fog még ez jönni…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: