A kandírozott narancshéj és más mesék

2007 december 17. | Szerző: |

Jaj ezer irodalmi áthallás… húha micsoda művészetet viszek itt bele a dolgokba… Pedig csak egy egészen egyszerű muffinreceptre gondoltam, meg talánm a kandírozott narancshéjra…

Na az úgy volt, hogy ugye már így nekifutásban vagyok a narancshéjat illetőleg, már összegűjtöttem recepteket, amikkel “csak” az a baj, hogy sokak, vagyis ha lenne egy tuti recipém, akkor nem lenne gond, de hát az ötből most melyik a jó? Tavaly a Lidl-ben vettem narancs és lime héjat is kandírozva, jaj nagyon imádtam, tettem mindenbe amit értem. Idén mostanában nem jártam Lidlben, csak ősszel, de az más volt, úgyhogy nem tudom mi újság ezen a téren. Viszont szombaton a Match-ban találtam narancshéjat. Vettem is egyből és lelki szemeimmel láttam, hogy egy brutál csokis muffinhoz még ezt hozzádobom, hát orgazmus maxima.
Nem találtam brutál csokis muffin receptet. Jó tudom, ennyi főzi blog után már akár rögtönözhetnék is, de én ennél azért precízebb csajszi vagyok…. Szóvak találtam egy olyat, hogy Csodás csokis muffin. Én egy duplacsokisra gondoltam, de olyat nem leltem.
Viszont nem lett rossz. Sőt ezzel a narancshéjjal, egyszerűen pazar lett! El is határoztam, ez lesz az én adventi muffinom, kicsit átalakítgattam és hát ajánlom tisztelettel:

Zsé adventi muffinja

Hozzávalók:
– 15 dkg liszt
– 2 tojás
– 15 dkg vaj
– 15 dkg cukor
– 3 ek barackíz
-1/2 cs. sütőpor
– 5 dkg kakaópor (inkább többet…)
– 5 dkg étcsoki
– kandírozott narancshéj ( 2 evőkanál)

A tojást a vajjal kikeverem (nehéz kicsit, de ha hozzátesszük a lekvárt, egy kicsit könnyebb), Másik edényben a lisztet, a sütőport, a kakaóport összekeverjük, hozzádaraboljuk az étcsokit, belekeverjük a narancshéjat. Hozzáadjuk a “nedves” összetevőket. 

Kapszlikba kanalazzuk és 170 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

A barackíz helyett narancslekvárral is lehet.

És most Viki kedvéért bemásolom a legszimpibb kandírozós receptet én is meg fogom próbálni!

Cukrozott narancshéja
Vastag héjú narancs erre a legalkalmasabb. Olyan edénybe tesszük, ahol a víz ellepheti. 3-4 napon keresztül napjában kétszer felfőzzük, mindig tiszta vizet öntve rá. A negyedik napon a felfőzés után leszűrjük, tiszta vizet öntünk rá, és még 3 napig állni hagyjuk. A narancs héjával azonos mennyiségű cukrot használunk. Szirupot főzünk, (pl. 50 dkg cukorhoz 2 dl vizet veszünk), ha az sűrűsödik, beletesszük a narancshéjat, és 10-15 percig főzzük. Mikor kezdi beszívni a szirupot, villával kiszedjük a szeleteket, kristálycukorban megforgatjuk, s egy tálban hagyjuk száradni.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. feketezseton says:

    Köszi Zsé! Már ázik a narancshéjam. 🙂

  2. gmo says:

    Szia Zsé!
    Most leltem rá, hogy Te itt milyen remek dolgokat írsz!
    Van egy nagyon jó kandirozott narancshéj receptem, holnap előkeresem, és leírom Neked! Amikor vödrös narancsot lehetett kapni az Intersparban, volt, hogy kiló számra gyártottam a kollégáim nagy örömére!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Csak semmi brokkoli…

... és articsóka sem. Egy régi gasztroblog ugyanúgy mint régen, csak közben eltelt néhány év... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!