Flörtölnék, avagy a spárga és a medvehagyma
2007 május 9. | Szerző: kov |
Van, amit semmiképpen. nem ennék, olyat például, ami pislog, mielőtt bekapom. Nem ennék a világért sem kaprot, és semmiképpen brokkolit. De van két dolog, amivel mostanában, legalábbis gondolatban, kacérkodni kezdtem.
A spárgával – bevallom – volt már egy könnyed kis liezonom jó néhány esztendővel ezelőtt. Akkoriban nálunk még egyáltalán nem volt trendi dolog, viszont a hollandok már akkor is elég jól készítették a róluk elnevezett hollandi mártással, egy kellemes sonkával, igazán finom kis cucc volt.
És ahogy olvasgatom mostanában blogtársaimat, meg ahogy a piacon körülnézek, hát talán ideje lenne felzárkózni… Spárga spárgával, zölden és sárgán, rizzsel, és mással. Igazából arra a klasszikus spárgára, a sonkás hollandi mártásosra vágyom, a sok évvel ezelőttire. Az ételekben néha igazán a klasszikusok a legmeggyőzőbbek – szerintem.
Na most a medvehagyma több oldalról szinte egy napon kúszott be az életünkbe. Először is kolleganőm emlegetett egy pestót, amit ő maga egyedül készített el ebből a valamiből, aztán a párom áradozott róla, gasztrológiailag művelt kollegája révén értesült a medvehagyma mindenféle áldásairól, aztán megjelent nálunk is néhány recept, majd az inkriminált receptújságban is benne volt vagy két kolumna. Lehetetlen elkerülni. Egy helyen nem futottunk még össze. A piacon. Sajnos. Bár már várom a nagy találkozást, talán mondtam már… flörtölnék….

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: