Flörtölnék, avagy a spárga és a medvehagyma

2007 május 9. | Szerző: |

Van, amit semmiképpen. nem ennék, olyat például, ami pislog, mielőtt bekapom. Nem ennék a világért sem kaprot, és semmiképpen brokkolit. De van két dolog, amivel mostanában, legalábbis gondolatban, kacérkodni kezdtem.
A spárgával – bevallom – volt már egy könnyed kis liezonom jó néhány esztendővel ezelőtt. Akkoriban nálunk még egyáltalán nem volt trendi dolog, viszont a hollandok már akkor is elég jól készítették a róluk elnevezett hollandi mártással, egy kellemes sonkával, igazán finom kis cucc volt.
És ahogy olvasgatom mostanában blogtársaimat, meg ahogy a piacon körülnézek, hát talán ideje lenne felzárkózni… Spárga spárgával, zölden és sárgán, rizzsel, és mással. Igazából arra a klasszikus spárgára, a sonkás hollandi mártásosra vágyom, a sok évvel ezelőttire. Az ételekben néha igazán a klasszikusok a legmeggyőzőbbek – szerintem. 
Na most a medvehagyma több oldalról szinte egy napon kúszott be az életünkbe. Először is kolleganőm emlegetett egy pestót, amit ő maga egyedül készített el ebből a valamiből, aztán a párom áradozott róla, gasztrológiailag művelt kollegája révén értesült a medvehagyma mindenféle áldásairól, aztán megjelent nálunk is néhány recept, majd az inkriminált receptújságban is benne volt vagy két kolumna. Lehetetlen elkerülni. Egy helyen nem futottunk még össze. A piacon. Sajnos. Bár már várom a nagy találkozást, talán mondtam már… flörtölnék….

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Csak semmi brokkoli…

... és articsóka sem. Egy régi gasztroblog ugyanúgy mint régen, csak közben eltelt néhány év... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!