Jó hír, rossz hír – Spagettikuglóf
2007 március 21. | Szerző: kov |
Van egy jó hírem, meg egy roszz is, természetesen elmondom. A jó az, hogy lett végre kapcsos tortaformám extrákkal. Vagyis kaptam hozzá egy betétet is, amivel kapcsos kuglófformát varázsolhatok. A rossz hírem az, hogy nem működik. Az első adandó alkalommal kipróbáltam és meg is jártam kissé.
De kezdjem az elején!
Régóta szemeztem ezzel az ételcímmel: spagettikuglóf. És ha már a remekbe szabott kuglófformám is megvolt, nosza nekiláttam. Az étel igazából egy ilyen hamiskás olaszosos, rakott tésztásos kaja, gyorsan elkészül és az össze hűtőben bánatoskodó szomorú szalámit beleszelheted. Pompás mondjuk szombatra, amikor nem akarsz sokat tipródni a konyhában délelőtt.
Spagettikuglóf
Hozzávalók:
– 1 csomag spagetti
– 10 dkg szalámi vagy párizsi
– 1 hagyma
– 10 dkg kemény sajt (trappista)
– 10 dkg márvány sajt
– 4 tojás
– ketchup
– tej
Megfőzzük a spagettit. Olajon hagymát pirítunk, hozzáadjuk a kockára vágott felvágottat, összepirítjuk. Kiolajozott kuglófformába teszünk egy kis spagettit. Ügyesen az alján körberendezzük. Erre a hagymás felvágottat, meglocsoljuk kechuppal. Erre megint spagetti jön, arra reszelt márványsajt, ketchup, majd spagetti, reszelt trappista, ketchup és spagettival zárjuk. A tojásokat felverjük, tejjel felöntjük, ráöntjük a spagettire és megsütjük.
Finom!
Nálam az volt a probléma, hogy a kapcsos formám áteresztette a tejes tojásokat. De így sem volt rossz az étel, hát még ha tökéletesre sikerül!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Szia Zsé, legközelebb rakj a tortaforma alá (a sütörácsra) egy darab sütöpapirt……… legalább akkor nem kell annyit takaritani késöbb.
Vagy próbálj egy kis keményitöt a tojásos tejbe keverni……….Üdv Eszterix
Szia Eszterix! Még jó, hogy megtettem. Egyből egy tepsire emeltem rá a kuglófformámat és úgy toltam a sütőbe. Sajnos a tojásos massza nagy része a tepsiben lett rántotta.. 🙁