Tuti krumpli
2006 november 16. | Szerző: kov |
Az egyszerűség híve vagyok. Nem kell sok flikk-flakk, mégis szülessen valami igen jó. Egy hétköznapi krumpli estélyi ruhás variációban. Hogy ez hülyeség? De mennyire nem az!
Aki ismer, tudja már, hogy egy ideje máshogy eszem, ezért kénytelen vagyok máshogy főzni is. Az újdonságok, amelyek beépültek az életeben olyan egyszerű dolgok, hogy szinte szégyelem, hogy korábban szó nélkül elmentem mellettük. Egy egyszerű krumpliétel mennyei falat, ha az úgy van elékészítve, és ha magad is úgy készülsz a falatozásra.
A receptet Éva barátnőmtől kaptam, akitől a tavalyi karácsonyi lakomás csirkemelltekercset is tanultam. Szóval kétségem sem volt afelől, hogy a tutit fogom kóstolni…
Tepsis krumpli Éva módra
Egy kiló főznivaló krumplit meghámozok, kockára vágva puhára főzök. Egy tepsit olivaolajjal kicsit kiolajazok, ebbe merem át a leszűrt krumplit. Megszórom sóval, piros paprikával, kicsi borsot is tekerek rá. A tetejére locsolgatok egy kis olivaolajat. Nem túl sokat, éppenhogy! Aztán be a sütőbe! Időnként kiveszem, megrázogatom, akkor jó, ha itt-ott már roppanósra pirul és az illata betölti a konyhát!
Én nyers salátával ettem, de köretnek is nagyon finom lehet!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
El tudom képzelni milyen fantasztikus a krumplid. Most akadtam rá, még nem készítettem el.
Magam a héjában főtt krumplit szeletekre vágva szoktam megsütni és valami mennyei íze van. Próbáld ki te is. Szeretettel Anna
ez lesz a karácsonyesti köret, talán ez olyan lesz, mint Anyám tepsis krumplija, amit azóta sem tudok utánozni, megkérdezni meg már sajnos nem tudom
Köretnek régiből, vagy önállónak újkrumpliból úgy is isteni, ha alá olívaolaj, krumpli karikára, közé fokhagyma durvára vágva, olivabogyó szeletelve és aki szereti rozmaringlevélkék, módjával. Fóliával letakarva, végén 10 perc pirítás.