…de nem torta. És tényleg nem is tudom. Fogalmam sincs, milyennek kellene lennie, és őszintén azt gondolom bármilyennek, csak olyannak nem, ahogy nekem sikerült. Na igen, néha van úgy, hogy nem jön össze…
Néhány bejegyzéssel korábban írtam a Dugó nevű remek kis helyről, ahol mennyei kuglófot tálalnak minden délután ötkor. Meg is említettem, hogy bár a mennyei kuglóf receptet nem, de cserébe egy mandarintorta receptet kaptunk a kedves pincértől. Alig vártam, hogy igazából “beüssön” a mandarin időszak. A receptben legjobban az tetszett, hogy a mandarint szőröstül-bőröstül kell a sütibe beletenni. Nagyon szeretem a citrusosok héját süteményekben. A pincér meg is megjegyezte, hogy ez a recept igazából Norbinak is tetszene, mert egy szem liszt sincs benne! És ő ebből egyszerre két adagot készít, mert nem tudja a család abbahagyni, olyan finom! Úgyhogy gondolhatod nem kevés izgalommal álltam neki a dolognak.
Mandarin torta a Bouschon pincérétől
Hozzávalók:
– 8 db mandarin (válassz lehetőség szerint mag nélkülit!)
– 8 db egész tojás
– 8 evőkanál cukor
– 20 dkg hámozott mandula
Kockára vágva tálaltam, de nem tudom… Lehet, hogy az volt a baj, hogy én darált mandulát használtam hozzá. És az mégsem ugyanolyan…. Nem tudom, vagy rosszul jegyeztük meg e receptet…. Ha tudod mi a hiba, oszd meg légyszíves velem is!
Ja igen, hogy milyen a süti? Hát nem túl édes, az íze rendben van, viszont olyan furcsa sűrű szaftos az állaga, nem sütire hasonlít, inkább nedves homokra… Pedig igyekeztem…