Hát nem is tudom… – Mandarin torta

2006 november 13. | Szerző: |

…de nem torta. És tényleg nem is tudom. Fogalmam sincs, milyennek kellene lennie, és őszintén azt gondolom bármilyennek, csak olyannak nem, ahogy nekem sikerült. Na igen, néha van úgy, hogy nem jön össze…

Pedig milyen ígéretesen indult…


Néhány bejegyzéssel korábban írtam a Dugó nevű remek kis helyről, ahol mennyei kuglófot tálalnak minden délután ötkor. Meg is említettem, hogy bár a mennyei kuglóf receptet nem, de cserébe egy mandarintorta receptet kaptunk a kedves pincértől. Alig vártam, hogy igazából “beüssön” a mandarin időszak. A receptben legjobban az tetszett, hogy a mandarint szőröstül-bőröstül kell a sütibe beletenni. Nagyon szeretem a citrusosok héját süteményekben. A pincér meg is megjegyezte, hogy ez a recept igazából Norbinak is tetszene, mert egy szem liszt sincs benne! És ő ebből egyszerre két adagot készít, mert nem tudja a család abbahagyni, olyan finom!  Úgyhogy gondolhatod nem kevés izgalommal álltam neki a dolognak.


Mandarin torta a Bouschon pincérétől

Hozzávalók:
– 8 db mandarin (válassz lehetőség szerint mag nélkülit!)
– 8 db egész tojás
– 8 evőkanál cukor
– 20 dkg hámozott mandula

A mandarinok zöld “csutkáját” ügyesen leszereljük a gyümölcsről, majd belerakjuk őket egy lábosba vízzel és jó sokáig főzzük, míg teljesen puhák nem lesznek. Ekkor kivesszük a főzővízből és ügyesen kicsalogatjuk belőlük a vizet. Majd beletesszük a turmixgépbe, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jól összeturmixoljuk. Sütőpapírral béleltem ki egy négyszögletes tepsit, abba öntöttem bele, 180 fokon 40 percig kell sütni. Én a végén leborítottam a tetejét egy fóliával, hogy meg ne égjen!

Kockára vágva tálaltam, de nem tudom… Lehet, hogy az volt a baj, hogy én darált mandulát használtam hozzá. És az mégsem ugyanolyan…. Nem tudom, vagy rosszul jegyeztük meg e receptet…. Ha tudod mi a hiba, oszd meg légyszíves velem is!


Ja igen, hogy milyen a süti? Hát nem túl édes, az íze rendben van, viszont olyan furcsa sűrű szaftos az állaga, nem sütire hasonlít, inkább nedves homokra… Pedig igyekeztem…

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. era38 says:

    már régóta olvasom a blogodat, jó a stílusod és már örömmel próbáltam és ettük a receptjeidet. De most, hogy elolvastam a mandarinos sütid történetét igazán most nagyon beloptad magad a szívembe. Nem vagy egyedül az ilyen végtermékekkel, hiába az igyekezet, az ember azt hiszi, hogy már tud is sütni aztán jön egy ilyen recept….. szóval ez így van rendjén. további sok sikert (na, nem ilyeneket) szia

  2. stinky says:

    Zséééééé
    Minden elismerésem ezért a finom sütiért, hisz azon kevesek közé tartozom akik megkostólhatták a madarincsodát. Személy szerint én még felturbóznám, egy kis tejszínnel, hogy ne legyen ennyire tömény.

    tsok

  3. sütimániás says:

    nem lehet, hogy a sütőpor maradt ki??? esetleg a tojásfehérjét külön felverve kellett volna hozzáadni???

    de ne csüggedj! lényeg a kitartás…

    üdv,
    sz.

  4. Maya says:

    Ne izgulj, az állaga miatta, én pár éve sütögetem ezt a tortát, és nem lessz sűrübb az állaga. A mandulát is jól tetted bele mert darálva kell. Ez eredetileg egy Nigella recept a Spektrumon volt kb 2 éve. Ha gondolod meg keresem a receptet és megnézem mindent jól írtál e fel. Én most dolgozom de otthon megnézem

  5. Maya says:

    Megtaláltam a receptet, az enyém így szól:
    4 nagyobb mandarin v. narancs
    250 gr darált mandula
    225 gr porcukor
    1 tk sütőpor
    6 db tojás
    Innen ugyan az a különbség csak annyi, hogy a Nigella féle recept szerint kb 1 órát kell sütni de ez lehet sütő függő is.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Csak semmi brokkoli…

... és articsóka sem. Egy régi gasztroblog ugyanúgy mint régen, csak közben eltelt néhány év... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!