Fejedelmi vacsora uzsonnaidőben

2006 október 19. | Szerző: |

Megváltozott az evés az életemben, lassan harmadik hónapja már, ezért is kevesebb a bejegyzés, kevesebb a nagy sütés-főzés.
Viszont vannak jóravaló finom új élmények. Például tegnap, amikor egyszeriben nagyon beleszerettem egy tál párolt zölségbe és a mellé választott pirított krumplikockákba. Lehet, hogy ez másnak teljesen természetes, de az én eddigi életutamba bizony egy egészen új színt hozott. Az új ételek mellett pedig rá vagyok szorítva, hogy a régi ételek új variációit, vagy újfajta elkészítését gyakoroljam, feltaláljam, megalkossam. Így jutottam el egy húzós vasárnapon a teljes gyümölcsnap délutánján a legmennyeibb vacsorához, amit a kúra természeténél fogva nagyon is uzsonnaidőben kellett elfogyasztanom. Na jó, jó azért egy remekbe szabott repülősen könnyű kuglóf kellően lustálkodó latteval jobban ínyemre válna, de a mihez képest relációjában azért a pompás gyümölcssali is megállta a helyét!
Tettem bele mindent, amit csak találtam, almát, körtét, narancsot, banánt, sőt még ügyesen lehártyáztam egy fél rózsasznű grapefruitot és azt is belekockáztam. A tetejére pedig szórtam egy marék szálasra vágott mandulát és mind megettem. Olyan jól sikerült, hogy a család is követelt részt az élvezetekből, így össznépi gyümölcsnappá alakultunk! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Csak semmi brokkoli…

... és articsóka sem. Egy régi gasztroblog ugyanúgy mint régen, csak közben eltelt néhány év... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!