Fejedelmi vacsora uzsonnaidőben
2006 október 19. | Szerző: kov |
Megváltozott az evés az életemben, lassan harmadik hónapja már, ezért is kevesebb a bejegyzés, kevesebb a nagy sütés-főzés.
Viszont vannak jóravaló finom új élmények. Például tegnap, amikor egyszeriben nagyon beleszerettem egy tál párolt zölségbe és a mellé választott pirított krumplikockákba. Lehet, hogy ez másnak teljesen természetes, de az én eddigi életutamba bizony egy egészen új színt hozott. Az új ételek mellett pedig rá vagyok szorítva, hogy a régi ételek új variációit, vagy újfajta elkészítését gyakoroljam, feltaláljam, megalkossam. Így jutottam el egy húzós vasárnapon a teljes gyümölcsnap délutánján a legmennyeibb vacsorához, amit a kúra természeténél fogva nagyon is uzsonnaidőben kellett elfogyasztanom. Na jó, jó azért egy remekbe szabott repülősen könnyű kuglóf kellően lustálkodó latteval jobban ínyemre válna, de a mihez képest relációjában azért a pompás gyümölcssali is megállta a helyét!
Tettem bele mindent, amit csak találtam, almát, körtét, narancsot, banánt, sőt még ügyesen lehártyáztam egy fél rózsasznű grapefruitot és azt is belekockáztam. A tetejére pedig szórtam egy marék szálasra vágott mandulát és mind megettem. Olyan jól sikerült, hogy a család is követelt részt az élvezetekből, így össznépi gyümölcsnappá alakultunk!
Kommentek