Valami nagyon jó – Rakott csirkemell
2006 október 17. | Szerző: kov |
Minden, ami úgy kezdődik, hogy rakott, az rossz nem lehet. Eme ősi bölcsességet egy egész recepthalom bizonyítja. Kiemeltem belőle egy igazi gyöngyszemet.
A rakottak a világ egyik legjobban kitalált kajái. Ez az, ami addig bonyolult, amíg ki nem rakod a konyhádba a hozzávalókat. Utána akár rögtönözhetsz is, vagy kövesd az utasításokat, lényeg az, hogy a végén egy tepsire való masszív kaját kapsz, őrületes íz és illatkavalkáddal. [link http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=19&cid=23607]A rakottas összeállításunkból[linkvege] egyből kiszúrtam a csirkemellest, ami bele való, az mind nekem való! És ráadásul van a világon fehérje nap is, úgyhogy mennyeit lakmároztam az alkotásból egy nagy tál ropogós zöldsaláta kíséretében.
Rakott csirkemell
Hozzávalók:
– nagyobb csirkemell (kb. 50 dkg)
– 20 dkg bacon (angolszalonna)
– 2-3 db alma
– 20 dkg füstölt sajt
– szerecsendió
– 1 dl tej
– 2-3 gerezd fokhagyma
A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt sajttal. Kend meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconnel. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban.
Megjegyzés:
– Nálunk a bacon tiltólistás darab, de ha ügyesen leemeljük a tetejéről és az aljáról, az íze megmarad!
– Nemcsak krumplipürével, mennyei!
Kommentek