Ananász a “bolond” rizshez és csirkemell kedvemre

2006 október 2. | Szerző: |

Szombaton reggel ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy megvásároljak egy szép kis buci ananászt. Bennem van áhitat a gyümölccsel szemben, hiszen sokáig csak képről láttam egészben….
Gyerekkoromban a banánt nem ismertem, már majdnem felnőtt voltam, amikor először kóstoltam: őszintén nem estem hanyatt tőle. Aztán beleszerettem. Turmixban szerintem verhetetlen. Ja és a banánkenyérben is!
Az ananászt azt hiszem még egy egykoron a Nyugat-Németországnak nevezett országban járva láttam. De akkoriban annyi mindentől leesett az állam, hogy az egész ananász már csak ráadás volt…
Most már hozzászoktam, hogy a Match-ban egyből a szilva mellett ott heverészik, szomszédságában néhány karambolával(utóbbit csak koktélban kóstoltam, úgy eléggé meggyőző..)
Szóval ananászt vettem, és erről egy régi-régi recept jutott eszembe, amit mindig konzerv ananásszal készítettem, és sokáig vezette nálunk a sikerlistát. Egy egyszerű csirkés kaja, aminek a lelkét a Worchester szósz adja. Azt hiszem már bevallottam a W. az, amit általában mindenbe teszek, amiről úgy érzem, illik hozzá… Ehhez viszont direkte ez kell!


Csirkemell kedvemre
Hozzávalók:
– 2 db filézett csirkemell
– só, bors
– Wochester szósz
– liszt
– olaj a sütéshez
– ananász és rizs


A csirkemellet csíkokra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, meglocsoljuk W. szósszal és lefedve legalább 1 óra hosszat a hűtőben tardigáljuk. Mikor már jól összeérett, előkapjuk, egyesével lisztbe hempergetjük és forró olajon igen nagyon hirtelen kisütjük. (Papírtörlőre szedjük, stb. )
Ehhez mi mindig valamilyen “bolond” rizst eszünk, lényeg, hogy édeskés íz legyen benne (ananász, mazsola, aszalt sárgabarck és őszibarcak kompót,eddig ezekkel próbáltuk, mindegyik kiváló!)  

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Csak semmi brokkoli…

... és articsóka sem. Egy régi gasztroblog ugyanúgy mint régen, csak közben eltelt néhány év... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!