Hús szaftja

2006 augusztus 29. | Szerző: |

A barátnőm nálunk volt vendégségben. Gondoltam elkápráztatom kicsit. Grillezek pácolt húst, olyan finom lesz, hogy csak na. Finom is volt, de igazán pazar csak a szafjával lett. A szaftjával, amit a vendégünk, Alex dobott össze nagy hirtelen vasárnap délben. Mennyei illatokkal telt a konyha, arra gondoltam, na ilyeneket nem lehet szakácskönyvekben olvasni. Úgyhogy gyorsan le is írom, hogy hasonló élményekkel telhessen egy sült húsos ebéd nálad is…
Sült hús szaftja
Megsütöttem a pácléből kihalászott husikat. A páclevet a grilles serpenyőbe öntöttük, majd megszórtuk piros paprikával, vágott petrezselyemmel. Hozzáadtunk egy fokhagyma gerezdet vékonyra szeletelve és így forraltuk össze. Amikor már az illat jól átjárta a konyhát, egy kis vízzel felöntve tovább melegítettük, míg egyet rottyant. Aki sűrűbbre szeretné, adhat hozzá egy kis lisztet, habarhatja tejszínnel.További friss zöld fűszerekkel – pl bazsalikom – még őrültebb illatorgiák keletkeznek!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Csak semmi brokkoli…

... és articsóka sem. Egy régi gasztroblog ugyanúgy mint régen, csak közben eltelt néhány év... :)

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!