Befőzés megint – Kecsap

Bevallom, magam nem vagyok egy nagy kecsap fogyasztó, de bizonyos ételekhez igen jól jön otthon. Ráadásul az alábbi fajtája mennyei, úgyhogy kitűnő karácsonyi ajándék lesz! Vízvári Mariska is közöl kecsap recipét az általam nagyon nagyra tartott vaskos könyvében. esetleg azt is beírom majd ide, bár ezt, ami alant következik meg sem közelítheti. Ez ugyanis maga a tökély. Mariskáról csak annyit, hogy a kecsap az ő könyvében caethup. Az ilyenekért(is) szeretem lapozgatni.



Házi kecsap

Hozzávalók:

– 2 kg pritamin paprika

– 1 kg paradicsom

– 1 kg hagyma

– 2 – 3 db cseresznye paprika

– 3 – 4 babérlevél



A hozzávalókat szépen pucolni, összevagdosni, aztán felhajítani 2-3 órácskára a tűzre. Kavargatni, kevergetni, ha elfőtte a levét, passzírozni, vagy inkább botmixerelni.

Ezután hozzákeverünk:

– 17 dkg kristálycukrot

– 1 marék sót

– 2, 5 dl 10 %-os ecetet

– 1 kiskanál őrült fekete borsot

– 1 tubus vagy 2 evőkanál mustárt (attól függ milyenben van otthon)



Mindent jól összefőzünk, a végefelé keverünk bele egy teáskanál szalicilt, és jól elrakjuk a kis üvegeinkbe! Kipróbált recept és igen jó! 

 

Tovább a blogra »