Már bevallottam, hogy a gyöngém a szárnyassült gyümölccsel. Csak úgy, mezítlábas módon, vagyis husi és gyümi. De azért találtam ennél raffináltabb receptet is.
A barackos husi például gyümölcsmentő célzattal is működhet, vagyis ha kicsit már punnyad a barackunk, kivághatjuk a rossz részeket, a maradékot meg ügyesen felhasználhatjuk a sülthöz.
A husis receptet Anya 77-től gyűjtöttem a kedvenc topikomból. Anya 77 receptjei mindig működnek! Úgyhogy kétségem nem volt afelől, hogy finomságok készítek!
A hússzeleteket enyhén kiverjük, sóval,borssal és gyömbér porral /vagy reszelt friss gyömbérrel fűszerezzük. Lisztbe mártjuk és vajon mindkét oldalán megsütjük.
Tepsibe öntjük a serpenyőből a vajat. A hússzeleteket egymás mellé ültetjük. Őszibarack szeletekkel beborítjuk. Tejszínt öntünk alá. A barackok közeit vágott petrezselyemmel megszórjuk. Reszelt sajtot rétegezünk rá. Bacon szeletekkel beborítva ropogósra sütjük.
Megjegyzés: /Anya 77/
– Én a lisztbe keverem a fűszereket. Kurkumát is rakok bele. Vagy a gyömbér+kukruma páros helyett curry port használok. Aki szereti a csípőset, annak javaslom, hogy őrölt erős paprikával kicsit bolondítsa meg. A sós-édes-csípős ízhatás valami elképesztő.
– A tejszínen kívül kevés vizet vagy leveslét is szoktam alá önteni, hogy több szaftja legyen.
– Általában rizzsel tálalom.
Megjegyzés tőlem:
– Nálunk a bacon általában tiltólistán van, ezért sütés után a sült tetejéről szépen leemeltem, és anélkül tálaltam (már annak, aki nem szereti!) Viszont a kellemes íz és a szaft gazdagította a sült csirkemellet.