Muffinból mindig ki lehet hozni valami újat. Két dolgot szerettem volna: kakaós muffint sütni, és bele meggyet tenni. Az egyik összejött. Az úgy volt, hogy találtam is egy egészen jó recipét, amit J.O. jegyzett, és ami kakaós muffin névre hallgatott.
Aztán, amikor hódoltam egy másik szenvedélyemnek (sok van és mindegyik egyik, és mindig más a másik.. érthető, nem?), szóval hogy rengeteg pénzt kiadtam pusztán receptes újságokra, akkor az egyikben találtam egy fekete-fehér muffin nevű izét. Amiben – bizonyára ki is találtad már – a fekete a kakaó. De a fehér! Na a fehér az egy Raffaello golyó. És ez annyira felborzolta az én kedélyemet, hogy muszáj voltam ezt a muffin legyártani. Mivel se szülinap, se karácsony, ezért csak kis doboz Raffaelloba ruháztam bele, így maradt néhány muffli csak úgy feketén. És mivel kiskorú gyermekünk tavaly óta kiszeretett a málnából, ezért az otthon kornyadozó doboz málnából szórtam a másik muffinba bele. Ja, és a nagy találmány! Hogy a kétféle muffint meg tudjam különböztetni egymástól, a kókuszgolyósokra jégcukrot szórtam. Gyönyörű lett!
Hozzávalók:
– 20 dkg liszt
– 3 kiskanál sütőpor (kb egy tasak felé)
– őrölt fahéj
– 4 evőkanál kakópor
– 1 tojás – 10 dkg cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 15 dkg vaj – 1,5 dl tej
A töltelékhez:
– Raffello golyó
– gyümölcs
A lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a kakaóval kikeverjük. A tojást felverjük, a cukrot, vajat, a vaníliás cukrot és a tejet belekeverjük. Majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk. A sütőformát kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A tészta felét a sütő mélyedéseiben elosztjuk. Ráhelyezzük a kókuszgolyót, vagy a gyümölcsöt. A maradék tésztát is elosztjuk. A kókuszosok tetjét megszórjuk jégcukorral. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Megjegyzés: Jégcukrot (dr. Oetker típusút) nagyobb szupermarketekben lehet vásárolni.