Sütés nélkül – Túrótorta

Nem voltam öröktől fogva egy túrórajongó. És bevallom, nem pont ettől a sütitől lettem mégis az. De ezt nagyon szívesen készítem, főleg nyáron, hogy megússzam a forró sütőt!

Egy vadiúj cukrászda nyílt kis városomban, ahol – még azelőtt sosem látott – túrótorta-gyönyöröket kínáltak a pultban. Nem lehetett nemet mondani rá. Omlós, könnyű, édes, krémes, pont, mint amilyennek lennie kell.

Később Böbe barátnőmtől tanultam egy kör alakú túrótortát, amit egyszer nagyképűen kiwivel akartam ízesíteni. De kiwit nem szabad a túróhoz keverni, megrontják egymást! A jó kis mazsola, vagy őszibarack, esetleg kompót a legtutibb a túrótortához!

Az őzgerinces variációt Piroskától tanultam, gyorsan és nagyon egyszerűen megvan. És ezért a sütiért felszereltem a háztartásomat egy őzgerinccel. Hamarosan csatos tortaformát is beszerzek, és akkor Böbe receptjét is nyilvánosságra hozom…



Túrótorta Piroska módra



2 dl tejet, 3 kávéskanál zselatint, 15 dkg cukrot lassan a forrásig hevítjük. Ha a zselatinos lé kicsit kihűlt, hozzáadunk 10 dkg teavajat, 25 dkg túrót, 1 csomag vaníliás cukrot, az egészet összeturmixoljuk.

Folpackkal kibélelünk egy őzgerinc formát, beleöntük a túrós masszát, hozzáadunk összevágott gyümölcsöt (őszibarack, ananász), végül befedjük gyümölcslébe mártogatott babapiskótával. 1-2 órára tegyük hűtőbe, tejszínnel kínálhatjuk. 

Tovább a blogra »